Produkty bezglutenowe - Kosmetyki ekologiczne Warszawa Wesoła

Produkty bezglutenowe

 

KAKAO BEZGLUTENOWE CELIKO

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Produkt bezglutenowy. Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu Zawartość tłuszczu kakoego 10-12 %. Może zawierać mleko, soję. Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 313 kcal Tłuszcz: 11 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 6,8 g Węglowodany: 13 g – w tym cukry: 1 g Białko: 22 g Sól: 0,08 g

 

 

 

 

 

BABECZKI Z GALARETKĄ POMARAŃCZOWĄ BEZGLUTENOWE

Babeczki bezglutenowe z galaretką o smaku pomarańczowym to wyśmienity przysmak, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy, pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli, ze względu na pyszny smak i aromat. Podstawą produktu Biamar jest mąka kukurydziana i ryżowa. Są to składniki naturalnie bezglutenowe, dzięki czemu po pyszne,wiśniowe babeczki mogą sięgnąć osoby z celiakią bądź przestrzegające diety bezglutenowej. Ponadto obecne w produkcie mąki charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. W mące kukurydzianej znajduje się sporo selenu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza i potasu. Posiada ona także unikatowy składnik, zeaksantynę, silny przeciwutleniacz, który chroni organizm przed działaniem wolnych rodników i opóźnia proces starzenia. Z kolei mąka ryżowa to dobre źródło witamin z grupy B, potasu, cynku, wapnia, żelaza, manganu i magnezu. W babeczkach bezglutenowych z galaretką o smaku pomarańczowym znajduje się także naturalny barwnik, kurkumina, pochodzący z kurkumy, który wykazuje silne działanie antynowotworowe i przeciwzapalne. Zwalcza również wirusy, bakterie i grzyby, wzmacniając ogólną odporność organizmu. Babeczki o smaku pomarańczowym nie są więc tylko smacznym deserem, ale dostarczają do organizmu wiele cennych, prozdrowotnych substancji. Stanowią więc z pewnością zdecydowanie lepszą alternatywę dla bezwartościowych słodyczy i przekąsek, zwłaszcza, że zawierając wiele wartości odżywczych, nie tracą na pysznym smaku. Babeczki pomarańczowe to także produkt dietetyczny, zwiera bowiem mniej, w porównaniu ze zwykłymi słodyczami, kalorii, bo tylko 388 w 100 gramach. Dzięki temu, od czasu do czasu, po te smaczną przekąskę mogą sięgnąć osoby będące na diecie odchudzającej. Kilka babeczek raz na jakiś czas z pewnością nie zniweczy starań o szczupłą sylwetkę, a zaspokoi chęć na coś słodkiego i pozwoli dłużej wytrwać w odchudzaniu.

 

 

 

 

 

BABECZKI Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ BEZGLUTENOWE

Babeczki bezglutenowe z galaretką o smaku wiśniowym to wyśmienity przysmak, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy, pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek. Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli, ze względu na pyszny smak i aromat. Podstawą produktu Biamar jest mąka kukurydziana i ryżowa. Są to składniki naturalnie bezglutenowe, dzięki czemu po pyszne,wiśniowe babeczki mogą sięgnąć osoby z celiakią bądź przestrzegające diety bezglutenowej. Ponadto obecne w produkcie mąki charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. W mące kukurydzianej znajduje się sporo selenu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza i potasu. Posiada ona także unikatowy składnik, zeaksantynę, silny przeciwutleniacz, który chroni organizm przed działaniem wolnych rodników i opóźnia proces starzenia. Z kolei mąka ryżowa to dobre źródło witamin z grupy B, potasu, cynku, wapnia, żelaza, manganu i magnezu. W babeczkach bezglutenowych z galaretką o smaku wiśniowym znajduje się także naturalny barwnik, betanina, pochodzący z buraków. Składnik ten nie tylko barwi produkty na intensywny wiśniowy kolor, ale wykazuje też liczne właściwości zdrowotne. Przede wszystkim, podobnie jak zeaksantyna, jest antyoksydantem działającym antynowotworowo i przeciwstarzeniowo. Dodatkowo wykazuje właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe. Babeczki o smaku wiśniowym nie są więc tylko smacznym deserem, ale dostarczają do organizmu wiele cennych, prozdrowotnych substancji. Stanowią więc z pewnością zdecydowanie lepszą alternatywę dla bezwartościowych słodyczy i przekąsek, zwłaszcza, że zawierając wiele wartości odżywczych, nie tracą na pysznym smaku. Babeczki wiśniowe to także produkt dietetyczny, zwiera bowiem mniej, w porównaniu ze zwykłymi słodyczami, kalorii, bo tylko 388 w 100 gramach. Dzięki temu, od czasu do czasu, po te smaczną przekąskę mogą sięgnąć osoby będące na diecie odchudzającej. Kilka babeczek raz na jakiś czas z pewnością nie zniweczy starań o szczupłą sylwetkę, a zaspokoi chęć na coś słodkiego i pozwoli dłużej wytrwać w odchudzaniu.

 

 

 

 

 

 

MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA INCOLA

Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Pieczywo z dodatkiem mąki gryczanej utrzymuje dłuższą świeżość. Obniża ona również indeks glikemiczny produktów. Doskonała dla diabetyków i osób dbających o szczupłą sylwetkę. Składniki: mąka gryczana 100% Informacja o alergenach: Produkt nie zawiera alergenów pokarmowych. Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna 1403 kJ/ 355 kcal Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 70,6 g w tym cukry 2,6 g Białko 12,6 g Sól 0,028 g Niacyna 6,2 mg Witamina B6 0,6 mg Potas 577 mg Fosfor 337 mg Magnez 251 mg Cynk 3,1 mg Mangan 2 mg Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Masa netto: 400g

 

 

 

 

 

 

CZEKOLADA BIAŁA Z TRUSKAWKAMI BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada z truskawkami firmy Torras to produkt bezglutenowy. Starannie dobrane składniki sprawiają, że czekolada ma niesamowity smak z delikatną nutą truskawek. Nadaje się dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Świetna na deser lub jako przekąska. Składniki: słodzik (maltitol 49%), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, inulina, liofilizowane truskawki (2%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty naturalne (waniliowy i truskawkowy). Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający. Informacja o alergenach: Zawiera mleko, soję. Może zawierać orzechy.

 

 

 

 

 

 

CZEKOLADA GORZKA Z MANGO BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada gorzka z mango firmy Torras to produkt niezawierający glutenu. Jest też odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Starannie dobrane składniki nadają czekoladzie niecodzienny smak z delikatna nutą mango. Czekolada doskonale nadaje się jako słodka przekąska dla osób, które chcą unikać cukru w swojej diecie. Składniki: słodzik (maltitol 44%), miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, mango (3%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty (mango i waniliowy). Masa kakaowa min. 51%

 

 

 

 

CZEKOLADA BIAŁA Z OWOCEM GOJI BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada biała z jagodami goji firmy Torras ,to produkt niezawierający glutenu. Jest odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Doskonale nadaje się dla dzieci i młodzieży lub dla osób, które pragną urozmaicić codzienną dietę. Składniki: słodzik (maltitol 47%), masło kakaowe, mleko pełne w proszku, jagody goji (7%), inulina, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny (wanilia) Informacja o alergenach: Produkt zawiera mleko, soję.

 

 

 

BULION - KOSTKI WARZYWNE BEZGLUTENOWE BIO 6x11 g - EDEN

SKŁADNIKI sól morska, tłuszcz palmowy*,skrobia kukurydziana* warzywa*(11,5%)(marchew*(4,7%), cebula*(4,5%),pasternak*(1,2%), por*(1,1%),cukier trzcinowy*,ekstrakt drożdżowy*, zioła* (lubczyk*, pietruszka*,bazylia*), przyprawy* (gałka muszkatołowa*,czosnek*, kurkuma*, rozmaryn*, pieprz*), skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 25 kJ / 6 kcal Tłuszcz: 0,4 g; w tym kwasy nasycone: 0,2 g; Węglowodany: 0,5 g; w tym cukry: 0,2 g; Białko: 0,1 g; Sól : 1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Skorzystaj z naszej bogatej oferty

ZdrowyKram.pl
ul. Jana Pawła II 23 lok. A3
warszawa - Stara Miłosna
Tel. 500 271 031
E-mail: zdrowykram@tlen.pl

 

 

Napisz do nas

Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
Google Plus