Oleje - Kosmetyki ekologiczne Warszawa Wesoła

Oleje

 

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY Skład: 100% olej lniany tłoczony na zimno Olej lniany powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu zwyczajnego co nadaje mu złocisto- żółtą barwę oraz intensywny zapach. Zastosowanie Spożywcze: w kuchni stosowany powinien być na zimno jako dodatek do sałatek, jogurtów, surówek oraz sosów. Kosmetyczne:polecany do cery tłustej i trądzikowej; może być stosowany zewnętrznie

 

 

 

 

 

 

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY Skład: 100% olej lniany tłoczony na zimno Olej lniany powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu zwyczajnego co nadaje mu złocisto- żółtą barwę oraz intensywny zapach. Zastosowanie Spożywcze: w kuchni stosowany powinien być na zimno jako dodatek do sałatek, jogurtów, surówek oraz sosów. Kosmetyczne:polecany do cery tłustej i trądzikowej; może być stosowany zewnętrznie

 

 

 

 

 

 

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY

OLEJ LNIANY BUDWIGOWY Skład: 100% olej lniany tłoczony na zimno Olej lniany powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu zwyczajnego co nadaje mu złocisto- żółtą barwę oraz intensywny zapach. Zastosowanie Spożywcze: w kuchni stosowany powinien być na zimno jako dodatek do sałatek, jogurtów, surówek oraz sosów. Kosmetyczne:polecany do cery tłustej i trądzikowej; może być stosowany zewnętrznie

 

 

 

 

 

OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN 200,500,900

Olej kokosowy extra virgin to wysokiej jakości nieoczyszczony olej z pierwszego tłoczenia. Charakteryzuje się intensywnie kokosowym aromatem i smakiem. Podczas smażenia osiąga dwukrotnie wyższą temperaturę niż zwykłe oleje.Wpływa pozytywnie na jakość potraw. Zastosowanie: Ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, doskonale wchłania się w patrawy, skutecznie nawilża skórę, łagodzi podrażnienia, znaduje zastosowanie w kuchni

 

 

 

 

OLEJ KOKOSOWY RAFINOWANY 200,500,900 ML

• rafinowany • 900ml • znakomita jakość Olej kokosowy rafinowany idealnie nadaje się do: Olej kokosowy rafinowany doskonale nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przyrządzanych na nim potraw. Pieczenia- jest doskonałym zamiennikiem masła i margaryny w domowych wypiekach. Gotowania- idealnie nadaje się do przyrządzania orientalnych potraw wydobywając z nich pełnię smaku i aromatu.

 

 

 

 

 

OLEJEK Z CZARNUSZKI

Olej z czarnuszki (czarnego kminu) tłoczony na zimno posiada bardzo szerokie spektrum zastosowań zarówno w medycynie jak i w kuchni. Może być używany zarówno do picia jak i do masażu. idealny do masażu, Olej przeznaczony do stosowania zewnętrznie na skórę lub włosy, wewnętrznie (łyżeczka oleju 2-3 razy dziennie), może być stosowany do masażu, Kilka kropli olejku dodać do szamponu i tym roztworem umyć włosy, olejem z czarnuszki posmaruj pieczywo tostowe, nadaje ciekawy aromat Twoim potrawom, olejem możesz polać sałatki, tarty oraz sery.

 

 

 

OLEJ Z CZARNUSZKI CZARNY KMIN

Olej z czarnuszki (czarnego kminu) tłoczony na zimno posiada bardzo szerokie spektrum zastosowań zarówno w medycynie jak i w kuchni. Może być używany zarówno do picia jak i do masażu. idealny do masażu, Olej przeznaczony do stosowania zewnętrznie na skórę lub włosy, wewnętrznie (łyżeczka oleju 2-3 razy dziennie), może być stosowany do masażu, Kilka kropli olejku dodać do szamponu i tym roztworem umyć włosy, olejem z czarnuszki posmaruj pieczywo tostowe, nadaje ciekawy aromat Twoim potrawom, olejem możesz polać sałatki, tarty oraz sery.

 

 

 

 

 

OLEJ KONOPNY

OLEJ KONOPNY SPOŻYWCZY Kraj pochodzenia: Indie Skład: olej konopny Masa netto: 100ml Olej konopny posiada charakterystyczny lekko orzechowy zapach. Może być stosowany zewnętrznie (na skórę) jak również do bezpośredniego spożycia. Nie należy go podgrzewać i powinno się go przechowywać tylko w butelkach z ciemnego szkła, w przeciwnym razie traci swoje cenne wartości odżywcze. Po otwarciu powinien być przechowywany w chłodnym miejscu. Zastosowanie: Może być stosowany jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz dressingów, można nim polewać tosty , jak również surowe, gotowane lub pieczone warzywa, najlepiej spożywać go na zimno.

 

 

 

 

 

OLEJ Z OSTROPESTU ZIMNOTŁOCZONY

Tłoczony Na Zimno Olej z Ostropestu BIO 100% oleju z ostropestu bio uzyskanego z nasion ostropestu plamistego z upraw ekologicznych- metodą tłoczenia na zimno Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Zastosowanie: do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do surówek, sałatek lub innych potraw podawanych na zimno. Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4°C przez okres do trzech tygodni. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 3600 kJ/880 kcal Białko: 0 g Węglowodany: 0 g – w tym cukry: 98 g Kwasy tłuszczowe: – w tym wielonienasycone: 65 g – kwas alfa-linolowy Omega-6: 62 g – kwas alfa-linolenowy Omega-6: 2 g Cholesterol: 0 g Witamina E: 50 mg

 

 

 

OLEJ Z ZARODKÓW RZEPAKU BIO

Olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej.Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. Zawarty w oleju kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Spożywanie 2 g ALA dziennie (20 g oleju rzepakowego, ok. 2 łyżek stołowych) w ramach zrównoważonego sposobu żywienia i aktywnego trybu życia pomoże uzyskiwać efekt zdrowotny.Zastosowanie: Idealny do sałatek, gotowania, pieczenia ciast i smażenia.Wartość odżywcza w 100 g* Wartość energetyczna 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz, w tym: – kwasy tłuszczowe nasycone – kwasy tłuszczowe jednonienasycone – kwasy tłuszczowe wielonienasycone 100 g 7,7 g 65 g 28 g Węglowodany: – w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g Witamina E 36 mg (300 % RWS*)* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)100 g produktu zawiera około 9,1 g kwasów omega-3 (ALA). Składniki: Składniki: Ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimnoKraj pochodzenia: Polska

 

 

 

 

 

OLEJ KUKURYDZIANY VITACORN

Aby dowiedzieć się więcej, kliknij tutaj

Olej kukurydziany firmy Vitacorn tłoczony na zimno, nierafinowany, to produkt pochodzenia roślinnego, który wzbogaca codzienną dietę w niezbędne składniki. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Składniki: 100% olej z kiełków kukurydzy, tłoczony na zimno, nierafinowany Sposób spożycia: Olej kukurydziany najlepiej stosować na zimno jako dodatek do potraw, sałatek, białego sera, surówek, ryb, ziemniaków, kaszy i sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do majonezu i potraw duszonych. Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna 3411 kJ / 830 kcal Tłuszcz 98 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g jednonienasycone 29 g wielonienasycone 57 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Błonnik 1 g Sód 0 g Cholesterol 0 mg Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

Skorzystaj z naszej bogatej oferty

ZdrowyKram.pl
ul. Jana Pawła II 23 lok. A3
warszawa - Stara Miłosna
Tel. 500 271 031
E-mail: zdrowykram@tlen.pl

 

 

Napisz do nas

Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
Google Plus