Kosmetyki, olejki - Kosmetyki ekologiczne Warszawa Wesoła

Kosmetyki, olejki

 

 

OLEJEK RYCYNOWY 100 ML

OLEJEK RYCYNOWY TRZY ZIARNA Olejek rycynowy posiada właściwości regeneracyjne i nawilżające. Wspomaga leczenie chorób skóry takich jak grzybice, brodawki, czyraki. Bezbarwny lub słomkowy, gęsty i lepki, nadający piękny połysk. Skład: 100% olejek rycynowy Kraj pochodzenia: Indie Olejek rycynowy można kupić za parę złotych w każdej aptece. Kojarzymy go przede wszystkim z właściwościami przeczyszczającymi, ale może łagodzić bóle głowy oraz dokuczliwe bóle krzyża. Doskonale sprawdza się także w przemyśle kosmetycznym. Sprawdź, jakie właściwości pielęgnacyjne i lecznicze ma olejek rycynowy. Olejek rycynowy nie tylko przeczyszcza, ale ma też wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Dobroczynnie wpływa na włosy, rzęsy i brwi, doskonale oczyszcza twarz i zmiękcza skórę, nawet tę najtwardszą, na piętach. Olejek rycynowy na brwi i rzęsy Zaleca się nakładać olejek rycynowy na rzęsy za pomocą czystej szczoteczki po zużytym tuszu do rzęs. Należy uważać z ilością nakładanego preparatu, ponieważ może się dostać do oczu i spowodować ich przekrwienie i łzawienie. Zasadę umiaru stosujemy także podczas wcierania olejku w brwi. Efektem kuracji są ciemniejsze, dłuższe i grubsze włoski brwi i rzęs. Olejek rycynowy a włosy i skóra głowy Olejek rycynowy ma bardzo ciężką konsystencją, w związku z tym najlepiej sprawdza się jako jeden ze składników maski na włosy. Można go zmieszać z oliwką do włosów lub naftą kosmetyczną. Olejek rycynowy możemy wsmarować w: końcówki włosów, które zazwyczaj wymagają większego nawilżenia niż włosy u nasady, nasadę włosów i skórę głowy – w tym wypadku olejek rycynowy najlepiej zmieszać z oliwką do włosów. Olej rycynowy można też połączyć z żółtkami jajek i naftą kosmetyczną w celu stworzenia regeneracyjnej maski. Można ja aplikować na całą długość włosów. Efekty maski regeneracyjnej: lśniące, miękkie i puszyste włosy, ciemniejsze i grubsze włosy, zamknięcie łusek włosa i zmniejszenie ilości rozdwojonych końcówek, szybszy porost włosów. Olejku rycynowego nie poleca się osobom, które mają problem z wypadaniem włosów, ponieważ zbyt ciężka konsystencja olejku przyczynia się do utraty kosmyków. Olejek rycynowy zmiękczy twardą skórę pięt, łokci i kolan Twarda skóra pięt, kolan czy łokci zostanie zmiękczona, jeśli będziemy regularnie wcierać w nią kilka kropli olejku rycynowego. W celu regeneracji popękanych pięt, można zrobić okład z oleju rycynowego i gęstego kremu nawilżającego. Następnie należy owinąć je w folię, założyć bawełniane skarpetki i położyć się spać. Olejek rycynowy do pielęgnacji twarzy OCM, czyli Oil Cleansing Method, polega na oczyszczaniu twarzy naturalnymi olejkami. Metodę tę można sprowadzić do stwierdzenia klin klinem, czyli usuwanie tłuszczów za pomocą tłuszczów zawartych w naturalnych olejkach. Mieszanka oczyszczająca twarz składa się z 1/10 olejku rycynowego i 9/10 części olejku z pestek winogron (skóra sucha) oleju jojoba (cera tłusta) lub oleju ze słodkich migdałów (cera normalna). Wystarczy, że na twarz pokrytą olejkami nałożysz ciepły, mokry ręcznik, odczekasz 2-3 minuty i zetrzesz nim nadmiar oliwy. Olejek rycynowy – właściwości lecznicze Działanie przeczyszczające W jaki sposób olej rycynowy wywołuje efekt przeczyszczający? Na olej oddziałują enzymy z trzustki, pod wpływem których olej przemienia się w mydła sodowe i potasowe. Mydła te podrażniają błony śluzowe jelita i wzmagają ich perystaltykę. W wyniku tego procesu następuje przenikanie wody do ściany jelita, zwiększenie ich objętości i efekt przeczyszczający. Ból krzyża, głowy i brzucha Gorący okład z olejku rycynowego łagodzi bóle krzyża, brzucha i głowy o nieznanej przyczynie. Wystarczy, że nasączysz gazę podgrzanym wcześniej olejem rycynowym i przyłożysz do bolącego miejsca. Następnie nałóż folię, aby jak najdłużej utrzymać wysoką temperaturę.

 

 

 

 

 

 

OLEJEK ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

OLEJEK ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW TRZY ZIARNA Pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Posiada właściwości pielęgnacyjne, nawilżające i odżywcze. Olejek ze słodkich migdałów polecany jest do pielęgnacji skóry potrzebującej głębokiego nawilżenia. Zawartość przeciwutleniaczy chroni komórki skóry przed działaniem wolnych rodników. Duża zawartość substancji odżywczych oraz witamin działa pobudzająco, przyspieszając regenerację. Polecany również do demakijażu. Skład: 100% olejek ze słodkich migdałów 100ml Olejek migdałowy znany jest ze swoich dobroczynnych właściwości. Olejek z migdałów poprawia cyrkulację krwi, działa przeciwstarzeniowo, nawilżająco. Olejku w czystej postaci mogą używać zarówno osoby dorosłe, jak i małe dzieci. Dowiedz się, jakie właściwości ma olej migdałowy i poznaj kilka przepisów na domowe kosmetyki z olejkiem migdałowym Olej z migdałów otrzymywany jest podczas wyciskania nasion drzewa migdałowego i tłoczony w temperaturze 30 st. Rozróżnia się dwa jego rodzaje: słodki olejek migdałowy używany w kosmetykach i farmaceutykach oraz gorzki olej migdałowy, który posiada toksyczny związek chemiczny zwany glikozydem cyjanogennym. Chociaż w procesie destylacji można usunąć z oleju ślady trującej substancji, to właśnie słodka odmiana jest stosowana przez większość producentów. Dlatego bez różnicy, czy pośród składników ulubionego kosmetyku znajdziemy olejek ze słodkich migdałów, czy może jednak olej migdałowy – można mieć pewność, że to ta sama substancja pochodzenia roślinnego o dobroczynnych właściwościach. Upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek z migdałów (almond oil) można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Jakie właściwości ma olejek migdałowy? Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie. Dlaczego warto stosować olejek migdałowy? łatwo się rozsmarowuje i szybko wchłania; przywraca skórze blask; usuwa martwe komórki i dogłębnie nawilża; łagodzi podrażnienia i jest delikatny; może spowolnić starzenie się skóry; ma piękny orzechowy zapach.

 

 

 

 

 

OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO

Opis: Olejek otrzymywany jest z gałązek szczytowych. Zawiera ponad 90% związków o działaniu bakteriobójczym. To olejek wszechstronny. Drzewo to występuje w Australii. Stosowany jest w leczeniu wielu infekcji i chorób. Właściwości: Olejek eteryczny z drzewa herbacianego stymuluje wydzielanie hormonów, cyrkulacje oraz stymuluje układ immunologiczny. Ma właściwości napotne, wspomaga pocenie a tym samym usuwa toksyny z organizmu. Przyspiesza gojenie ran i zmniejsza ryzyko powstawania blizn. Właściwości wykrztuśne- ulga w kaszlu przy chorobach dotykających układu oddechowego w tym przy zapaleniu oskrzeli, grypie oraz przeziębieniu. Olejek herbaciany wykazuje działania przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne dlatego stosowany jest w stanach zapalnych dziąseł. Wspomaga on leczenie grzybic stóp i paznokci oraz zapobiega poceniu się stóp i pękaniu skóry na piętach. Zastosowanie: kominek aromaterapeutyczny, inhalacje, kąpiel, pielęgnacja ciała.

 

 

 

 

 

 

OLEJEK KONOPNY

Olej konopny wytwarzany jest z nasion konopi siewnej. Charakteryzuje się ciemną barwą i delikatnie orzechowym zapachem. Olej konopny jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3, witaminę A, E oraz składniki mineralne (magnez, wapń i cynk). Z powodzeniem jest stosowany w kosmetologii jako składnik kremów, balsamów, płynów do kąpieli, a także olejków do masażu. Olej konopny swoją budową przypomina sebum, w związku z tym łatwo się rozprowadza i wchłania. Sprawdza się bardzo dobrze w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Nakładany na włosy m.in. ułatwi ich rozczesywanie.

 

 

 

 

 

 

OLEJEK ARGANOWY

Olej arganowy otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroko. Jest najbogatszym we właściwości pielęgnacyjne olejem produkowanym obecnie na świecie. 80% jego objętości stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe bardzo ważne dla ludzkiego organizmu Doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek. Zawiera m.in. witaminę E, stygmasterol regenerujący naskórek oraz tirukallol łagodzący objawy alergii, wzmacnia paznokcie i włosy Właściwości użytkowe i zastosowanie oleju arganowego -posiada silne własności antyoksydacyjne, wynikających z wysokiej zawartości witaminy E oraz dodatkowo związków fenolowych w tym kwasu ferulowego i karotenoidów – dzięki nim, olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi; -wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzące i sprzyja gojeniu. Skwalan i nienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym ceramidów stanowiących cement komórkowy. -działa przeciwstarzeniowo, reguluje nawilżenie, elastyczność, odżywienie skóry; -reguluje pracę gruczołów łojowych. -posiada silne własności antyoksydacyjne, wynikających z wysokiej zawartości witaminy E oraz dodatkowo związków fenolowych w tym kwasu ferulowego i karotenoidów – dzięki nim, olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi; Działanie na skórę: Przyspieszające naskórnikowanie, gojenie ran, owrzodzeń i oparzeń; zapobiegające wysychaniu skóry; podnoszące wilgotność i elastyczność skóry; przeciwzapalne, opóźniające procesy degradacji włókien elastynowych i kolagenowych; wzmagające procesy odnowy i wzrostu włosów i paznokci; zapobiegające powstawaniu silnie zrogowaciałych (“suchych”) zaskórników; regulujące wydzielanie łoju. Korzystnie wpływa na skórę cierpiącą na rumień, trądziki, łuszczycę, toczeń, łojotokowe zapalenie skóry i zapalenie mieszków włosowych. Jest cenny w pielęgnowaniu skóry zwiotczałej, suchej, podatnej na czynniki atmosferyczne, z odleżynami i odparzeniami. Daje dobre rezultaty w profilaktyce wyprysków u dzieci. Sposób użycia: Niewielką ilość oleju rozsmarować na dłoni ,a następnie wcierać w całe ciało .Najlepsze efekty uzyskuję się wcierając olej tuż po kąpieli ,kiedy ciało jest rozgrzane . Olej Arganowy kosmetyczny bardzo dobrze wchłania się w skórę . Jeśli chcemy olej wykorzystać do pielęgnacji włosów ,proponuję na ok 0,5 – 1 godziny przed myciem włosów wetrzeć olej opuszkami palców w skórę głowy oraz we włosy .Wystarczy niewielka,minimalna ilość oleju. Włosy i głowę można owinąć ręcznikiem . Następnie umyć włosy .Olej wtedy wymiesza się z szamponem

 

 

 

 

 

 

 

 

OLEJEK MACADAMIA

Olej macadamia fenomenalny środek na gładką, jędrną i elastyczną skórę. Nie uczula, ponieważ jego skład to sama natura. Doskonale sprawdza się w kosmetyce domowej np. do peelingów z dodatkiem cukru lub soli. PRODUKT GODNY POLECENIA! Naturalne kosmetyki coraz częściej goszczą w naszych domach, zastępując drogie produkty z drogerii „działające cuda”. Wybieramy te „bez parabenów” czy „bez konserwantów” lub stosujemy do pielęgnacji produkty spożywcze. Jednym z nich, o niepowtarzalnych właściwościach, jest olej macadamia. Olej ten pozyskuje się z orzechów drzewa makadamia (Macadamia ternifolia), mających niezwykłe walory smakowe i odżywcze. Przypominają orzechy laskowe, są jadalne i uważane za jedne z najsłodszych na świecie. Tłoczy się z nich olej, który w temperaturze pokojowej ma płynny stan skupienia, lekko orzechowy zapach i żółty kolor. Wyjątkowy skład: Olej makadamia ma szerokie zastosowanie w kosmetyce z uwagi na swój bogaty skład. Zawiera bowiem witaminę A,Witaminy z grupy B, fenole, lecytynę i składniki mineralne. Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza dużemu stężeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej zawiera aż 67 proc. kwasu oleinowego, 10 proc. kwasu palmitynowego oraz do 24 proc. kwasu oleopalmitynowego. Jedynym olejem tak bogatym w kwas oleopalmitynowy jest olej rokitnikowy. Niezwykłą biozgodność oleju makadamia ze skórą odkryto w latach 80. Od tego czasu stał się on niezwykle popularny. Mimo, iż jest jadalny, w większości używany jest do użytku zewnętrznego. Kwas oleopalmitynowy (omega 7), jest wyjątkowo skutecznym przeciwutleniaczem, naturalnym składnikiem ludzkiej skóry. Wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV, a także nawilża i uelastycznia skórę. Im starsza skóra, tym mniej kwasu zawiera, dlatego warto uzupełniać jego niedobory. Kolejnym bardzo ważnym składnikiem jest skwalen, pełniący rolę przeciwutleniacza, a także tokotrienol chroniący skórę przed wolnymi rodnikami. Substancje te podejrzewa się także o działanie przeciwnowotworowe. Olej z makadamii stosuje się: Do pielęgnacji skóry suchej, mało elastycznej i zniszczonej. Ale jest on skuteczny także w przypadku skóry podrażnionej przez słońce oraz w leczeniu blizn, wyprysków, łuszczycy i drobnych ran, Jest bardzo popularny jako olej do masażu, zabiegów SPA i aromaterapii. Ze względu na skład i powinowactwo do ludzkiej skóry, bardzo dobrze się wchłania, olej jest doskonały w zwalczaniu CELLULITU. przeciwdziała wysuszaniu skóry i utracie jej sprężystości, wspomaga regenerację poprawia jędrność i elastyczność bardzo dobry produkt preciwzmarszczkowy ( spowalnia proces starzenie się komórek) idealnie nadaje się do skóry suchej, łuszczącej się oraz wrażliwej, Chroni przed szkodliwym działaniem słońca (posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny) zapobiega poparzeniom słonecznym, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu, zalecany również do pielęgnacji skóry po solarium. Idealny na blizny i rozstępy

 

 

 

 

 

 

OLEJEK Z CZARNUSZKI

Czarnuszka siewna jest rośliną aromatyczną, uprawianą głównie w krajach Bliskiego Wschodu i w Azji, gdzie słoneczny klimat sprzyja wzrostowi tej zdrowej rośliny. Czarnuszka posiada dobroczynne właściwości przede wszysatkim dzięki wysokiej zawartości szeregu nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E. Dzięki delikatnej metodzie prasowania, olej zachowuje swoje właściwości przez 2-3 lata. Zastosowanie: – idealny do masażu – stosowany jako jeden ze skłądników koktajli do masażu. Stanowi bowiem dobrodziejstwo dla skóry, gdyż poprawia nie tylko jej wygląd, ale również stan jej zdrowia, – pomocny w walce z cellulitem, – ma działanie równoważące, pielęgnujące, hamujące rozwój zapaleń, – pomocny w leczeniu alergii, zapaleniach skóry, grzybicach, trądziku – wspomaga eliminację zmian skórnych wszelkiego rodzaju, – chroni przed wolnymi rodnikami.

 

 

 

 

OLEJEK MARCHEWKOWY

Olej marchewkowy to surowiec kosmetyczny. Jest to wyciąg z komórek marchwi o wyrazistym zapachu. Jest on bogaty w beta-karoten, witaminy A, B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe. Obecność beta-karotenu ułatwia i pogłębia kolor uzyskanej opalenizny, nadając jej naturalny, złocisty odcień. Dodatkowo regeneruje skórę, poprawia jej wygląd oraz jest pomocny przy leczeniu łuszczycy, oparzeń i blizn. Z uwagi na zawartość witaminy A przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, ponieważ spowalnia tworzenie się zmarszczek, chroni przed utratą wody, regeneruje podrażniony naskórek oraz wspomaga naturalną produkcję kolagenu. Dodatkowo chroni naszą skórę przed niekorzystnym działaniem promieni UV, poprzez zwiększenie produkcji pigmentu w skórze, dzięki czemu opalenizna uzyskana na słońcu jest trwalsza. Nadaje się także do pielęgnacji włosów sprawiając, że stają się one gładkie i sprężyste. Olej marchewkowy jest również używany do barwienia kremów, mydła i innych produktów nadając im słonecznego, żółtego koloru. Stosowanie Olejek marchewkowy jest niezwykle wydajny. Wystarczy nanieść i rozprowadzić kilka kropli na czystej, lekko wilgotnej skórze. Przeznaczony jest do codziennego stosowania na twarz, szyję i dekolt. Stosowany regularnie regeneruję skórę nadając jej świeży i atrakcyjny wygląd. Nie ma przeciwwskazań do stosowania go jako olejek do masażu.

 

 

 

 

 

OLEJEK Z NEROLI KWIAT GORZKIEJ POMARAŃCZY

Właściwości olejek neroli i jego wpływ na sferę psychiczną Neroli olejek jest przede wszystkim przydatne dla tych, które nie śpi w nocy lub cierpią na bezsenność. Doskonale pomaga w stanach nerwicowych i depresyjnych-asteniczny. Uspokajająco na tych, którzy mają skłonność do częstego histerii, paniki, a także uczucia intensywnej strachu. Neroli poprawia samopoczucie, usuwa ze stanu depresji, rozpaczy, wsparcie w przypadku spadku sił duchowych. Neroli pomaga osobie znaleźć spokój, daje pewność siebie i pomaga pozbyć się depresyjnego nastroju i tęsknoty. Efekt kosmetyczny z olejkami eterycznymi z neroli Olej ten jest jednym z najlepszych kosmetykach. Jeśli regularnie używać, skóra staje się bardziej stonowanych, młodzieńczy. Skóra jest przywrócona, a zmarszczki są wygładzone. Ponadto, neroli olejek jest skuteczny dla wszystkich rodzajów skóry. Jeśli skóra jest podatna na tłuszczu, oleju stabilizuje pracę gruczołów łojowych, trądzik czyści i usuwa różne stany zapalne. Jeśli skóra jest sucha i zmęczona, neroli głęboko nawilża i odżywia ją. Ma wspaniały odmładzająco na dojrzałej i zwiotczałej skóry, ma uspokajający wpływ na podrażnioną i wrażliwą. Z powodu rozszerzającego naczynia, kojąco i antyseptyczne, olej ten pomaga z egzema, zapalenie skóry, trądzik, cellulit, zapalenia i innych problemów skórnych. Nadaje się do codziennej pielęgnacji skóry. Korzystanie z tego oleju, można zauważyć, że cera znacznie się poprawiła, skóra była wolna od podrażnień, trądzik, trądzik różowaty, blizny, plamy, stres, zmarszczki, trądzik i wysypka, egzema opryszczka. Olejek neroli posiada redukującego wpływu na skórę i aktywuje wzrost zdrowych komórek. Neroli korzystne dla włosów. Zapobiega wypadaniu włosów, sprawia, że ​​włosy bardziej elastyczne i mocne. Stosowanie kąpieli olejowej neroli i aromalampe Aby stworzyć relaksującą atmosferę, która jest przydatna 4-7 kropli olejku neroli do 15 metrów kwadratowych. Jeśli cierpisz na bezsenność, histerii, napięcie nerwowe, depresja, lub znika panikę skóry, zaleca się, aby dodać 3-7 kropli olejku do kąpieli z neroli. Do usuwania osoby z szoku może następujące mieszanki: 3 krople olejek różany, 10 ml oleju jojoba oraz 4 krople neroli oleju. Ta mieszanina należy wcierać splotu słonecznego, w brzuch i whisky. Aplikacje neroli olejek do masażu i okładów Mieszaninę masażu jest w następujący sposób: 15 g oleju roślinnego, 5-6 krople neroli. Skompresować poręczne 500 ml ciepłej wody, dodać 1 kroplę oleju geranium i 2 krople neroli. Zmocz ręcznik w tej wodzie i stosować na twarz. Neroli olejek jest przydatna nie tylko do wykorzystania w celach kosmetycznych. W ogóle, to działa na wzmacnianie organizmu, wzmacnia naczynia krwionośne, łagodzi bóle głowy i pomaga układ pokarmowy, stabilizuje układ hormonalny, a także ze względu na działania przeciwwirusowego jest bardzo dobre dla grypy i opryszczki. Jeśli kobieta cierpi na PMS, to olej będzie bardzo mile widziane.

 

Skorzystaj z naszej bogatej oferty

ZdrowyKram.pl
ul. Jana Pawła II 23 lok. A3
warszawa - Stara Miłosna
Tel. 500 271 031
E-mail: zdrowykram@tlen.pl

 

 

Napisz do nas

Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
Google Plus