Dla diabetyków - zdrowykram

Dla diabetyków

 

DŻEMY EKOLOGICZNE W RÓŻNYCH SMAKACH

 

 

 

 

DŻEM WIŚNIOWY BEZ CUKRU 240G SYMBIO

Certyfikowany produkt ekologiczny, bez dodatku cukru – produkt zawiera naturalnie występujące cukry Ekologiczny dżem wiśniowy bez dodatku cukru. Produkt pasteryzowany. Skład: ekologiczny koncentrat jabłkowy, ekologiczne wiśnie, woda, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, Sporządzono z 35 g owoców na 100 g produktu Certyfikaty: produkt pochodzi z rolnictwa ekologicznego PL-EKO-01 Rolnictwo UE, Jednostka Certyfikująca: Ekogwarancja PTRE Sp. z o.o. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto: 240 g Sposób przechowywania: Zgodnie z zaleceniami producenta. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. ok. 4°C.

 

 

 

 

 

BEZY KSYLITOLKI

Bezy Ksylitolki 35 g Słodkie puszyste bezy o tradycyjnym smaku. Składniki: białko kurze, ksylitol fiński, izomalt, aromat:wanilia, barwniki naturalne spożywcze: chlorofilina, kurkumina, betanina, naturalny barwnik ze skórek ciemnych winogron. Zawiera alergen: białko kurze. Jedno opakowanie to tylko 78 kalorii

 

 

 

 

 

DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ CUKRU SYMBIO

EKOLOGICZNY DŻEM TRUSKAWKOWY – SYMBIO Sporządzono z 35 g owoców na 100 g produktu Bez dodatku cukru Zawartość netto: 240g Składniki: ekologiczny koncentrat jabłkowy, ekologiczne truskawki, woda, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. ok. 4 st. C Produkt zawiera naturalnie występujące cukry Produkt pasteryzowany Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 650 kJ/ 155 kcal Tłuszcz: 0,1 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 37 g – w tym cukry: 35 g Błonnik: 1,5 g Białko: 0,3 g Sól: 0 g

 

 

 

 

 

DŻEM Z ARONI BEZ CUKRU RUNOLAND

Produkt pasteryzowany. Wyprodukowano z 50g owoców na 100g wyrobu gotowego. Łączna zawartośc cukru: 30g na 100g produktu. Z dodatkiem soku jabłkowego. Masa netto: 200 g Składniki: ekologiczna aronia (Aronia melanocarpa) (50%), ekologiczny zagęszczony sok jabłkowy (30%) (zawiera naturalnie wystepujące cukry), woda, substancja zagęszczająca: pektyna jabłkowa, fruktoza (0,5%). Jednostka certyfikująca: PL-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Po otwarciu przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 393 kJ/ 94 kcal Tłuszcz: 0,5 g Węglowodany: 26 g Białko: 0,1 g

 

 

 

 

 

DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ CUKRU RUNOLAND

Ekologiczny Dżem z Truskawki z dodatkiem soku jabłkowego Produkt pasteryzowany. Masa netto: 200 g Składniki: ekologiczna truskawka (60%), ekologiczny zagęszczony sok jabłkowy (33%) (zawiera naturalnie występujące cukry), woda, substancja zagęszczająca: pektyna jabłkowa, fruktoza, regulator kwasowości- kwas askorbinowy. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: rolnictwo UE / spoza UE (sok jabłkowy) Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4ºC Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 478 kJ/ 114 kcal Tłuszcz: 0,3 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 27 g – w tym cukry: 26 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g

 

 

 

 

 

MORWA BIAŁA OWOCE RÓŻNE FIRMY

• doskonały składnik ciast • idealny dodatek do musli i płatków śniadaniowych • niezwykle ciekawa w smaku przekąska Morwa Biała jest niewysokim drzewem o białych niewielkich owocach. Suszone owoce są smaczne, dobrze i długo się przechowują. W postaci sproszkowanej można je stosować jako zamiennik cukru. Owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku przekąska. Sposób użycia: Owoce mogą być stosowane jako składnik musli, dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, sałatek a nawet czekolady. Czasami również stosowane są do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina. Informacje umieszczone na stronie dotyczące składu, kraju pochodzenia, wartości odżywczych i alergenów mogą się zmieniać w zależności od partii produktu. Dokładamy wszelkich starań, żeby dane umieszczone na stronie były prawidłowe. Przed spożyciem danego produktu zachęcamy do sprawdzenia etykiety na produkcie.

 

 

 

 

 

ERYTRYTOL ZAMIENNIK CUKRU

Erytrol to zamiennik cukru podobny do ksylitolu, ale jeszcze mniej kaloryczny. Erytrol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii (0,2kcal/g). Erytrytol występuje w naturze w niektórych owocach, wodorostach i produktach poddanych fermentacji, np. w gruszkach, arbuzie, sosie sojowym. Erytrol ma delikatny słodki smak, około 70-80% w porównaniu do cukru buraczanego – zawiera 20kcal/100g. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Erytrol nie powoduje próchnicy zębów. Zalecany osobom odchudzającym się, dbającym o figurę i diabetykom.

 

 

 

 

 

KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY FINLANDIA

Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym.

 

 

 

 

 

STEVIA SŁODZIK W TABLETKACH

Stevia w tabletkach to skoncentrowane, naturalne zamienniki cukru na bazie glikozydu stewiolowego ( Rebaudiozyd A-97%). Idealnie oddaje jego słodkość. Stosowany do słodzenia napojów w tym kawy i herbaty. Składniki: Glikozyd stewiolowy ( min 97%) (reubadiosyd-A), wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy, leucyny, stearynian magnezu.

 

 

 

STEVIA PUDER

Stevia Stewia Naturalny Słodzik w Pudrze Puder 150g – Zielony Listek Stevia puder jest słodzikiem naturalnego pochodzenia, na bazie wyciągu ze stevii. Stevia jest rośliną o wyjątkowo słodkich liściach. To właśnie glikozydy stewiolowe zapewniają wyjątkowo słodki smak słodziku i mają 0 kalorii. Jest to w pełni bezpieczna substancja. Stevia puder to krystaliczny proszek o ziarnistej konsystencji. Ma słodki, charakterystyczny smak, jest bezbarwny i bezwonny. Dobrze rozpuszcza się w wodzie. 1 łyżeczka pudru zastępuje 3 łyżeczki zwykłego cukru buraczanego. Stevia może być spożywana do słodzenia napojów i potraw, do pieczenia i gotowania przez osoby: chore na cukrzycę odchudzające się dla wegetarian

 

 

 

STEWIA LIŚĆ

Stewia to wyjątkowa roślina, która w ostatnim czasie stała się bardzo popularna jako nieodłączny element zdrowego żywienia, a wszystko to za sprawą jej właściwości słodzących. Stewia bowiem jest prawie 35 razy słodsza niż tradycyjny cukier, a przy tym w ogóle nie zawiera kalorii, nie podnosi też poziomu glukozy we krwi. Z pewnością przypadnie więc do gustu diabetykom i osobom na dietach odchudzających. Ważne jest, żeby wybrać jak najbardziej naturalną formę stewii, jak np. jej ususzone liście oferowane przez firmę Vita Natura. Sproszkowane słodziki bowiem mogą zawierać dodatki zwykłego cukru, co powoduje, że produkt traci swoje właściwości dietetyczne, gdyż ma on wtedy tyle kalorii, co tradycyjny cukier. Suszone liście stewii to natomiast w 100% naturalny produkt, który jako substancje słodzące, zawiera wyłącznie glikozydy stewilowe ( głównie stewizyd i rebaudiozyl A). Składniki te nadają napojom i potrawom słodki smak, a przy tym zupełnie nie posiadają kalorii. Stewia to także cenne źródło wartości odżywczych. W roślinie znajdują się takie minerały jak wapń, magnez, potas, żelazo, selen, krzem oraz cynk, a także witaminy z grupy B, witamina C oraz antyoksydant beta-karoten. Badania wykazują, że regularne zastąpienie cukru stewią może bardzo korzystnie wpłynąć na zdrowie, roślina ta bowiem posiada wiele właściwości leczniczych. Przede wszystkim reguluje poziom cukru we krwi, powinna być więc stosowana w profilaktyce cukrzycy. Ponadto, zawarte w niej substancje obniżają ciśnienie oraz poziom cholesterolu. Stewia wykazuje również właściwości moczopędne, antybakteryjne, przeciwgrzybicze, wzmacniające serce i ogólnie cały organizm. Do jej właściwości zalicza się także niwelowanie zgagi oraz przeciwdziałanie próchnicy. Stewia to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni osób odchudzających się. Jej całkowity brak kalorii pozwoli bezkarnie cieszyć się słodkim smakiem w herbatach, kwach i innych napojach. Można ją również dodać do deserów, ale raczej zimnych, gdyż w wysokiej temperaturze nie zachowuje się jak cukier. Ten naturalny słodzik polecany jest nie tylko w czasie odchudzania oraz osobom chorym na cukrzycę, ale wszystkim tym, którym zależy na zdrowym odżywianiu i wyeliminowaniu białego cukru z diety.

 

 

 

 

 

STEVIN W KRYSZTAŁKACH

Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Glikozydy stewiolowe są stosowane w Ameryce Południowej od setek lat jako środek słodzący. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Pozyskuje się je z liści roślin o nazwie stewia (Stevia rebaudiana). Liście tej rośliny są umieszczane przez tydzień pod wodą. Tak uzyskany roztwór wodny jest następnie oczyszczany i suszony, aż do uzyskania kryształów glikozydów stewiolowych. Sposób użycia: Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Składniki: 99% erytrytol, 0,1% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)

 

 

 

 

 

 

CZEKOLADA BIAŁA Z TRUSKAWKAMI BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada z truskawkami firmy Torras to produkt bezglutenowy. Starannie dobrane składniki sprawiają, że czekolada ma niesamowity smak z delikatną nutą truskawek. Nadaje się dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Świetna na deser lub jako przekąska. Składniki: słodzik (maltitol 49%), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, inulina, liofilizowane truskawki (2%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty naturalne (waniliowy i truskawkowy). Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający. Informacja o alergenach: Zawiera mleko, soję. Może zawierać orzechy.

 

 

 

 

 

 

CZEKOLADA GORZKA Z MANGO BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada gorzka z mango firmy Torras to produkt niezawierający glutenu. Jest też odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Starannie dobrane składniki nadają czekoladzie niecodzienny smak z delikatna nutą mango. Czekolada doskonale nadaje się jako słodka przekąska dla osób, które chcą unikać cukru w swojej diecie. Składniki: słodzik (maltitol 44%), miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, mango (3%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty (mango i waniliowy). Masa kakaowa min. 51%

 

 

 

 

 

 

CZEKOLADA BIAŁA Z OWOCEM GOJI BEZ CUKRU 75G TORRAS

Czekolada biała z jagodami goji firmy Torras ,to produkt niezawierający glutenu. Jest odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Doskonale nadaje się dla dzieci i młodzieży lub dla osób, które pragną urozmaicić codzienną dietę. Składniki: słodzik (maltitol 47%), masło kakaowe, mleko pełne w proszku, jagody goji (7%), inulina, emulgator (lecytyna sojowa), aromat naturalny (wanilia) Informacja o alergenach: Produkt zawiera mleko, soję.

Skorzystaj z naszej bogatej oferty

ZdrowyKram.pl
ul. Jana Pawła II 23 lok. A3
warszawa - Stara Miłosna
Tel. 500 271 031
E-mail: zdrowykram@tlen.pl

 

 

Napisz do nas

Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter
Google Plus
Google Plus
Google Plus